Christel

Dit is nog eens een gezonde tosti

Tosti’s, we krijgen er letterlijk nooit genoeg van. Het bijten in knapperig brood en vervolgens die zachte, gesmolten kaas proeven blijft voor ons euforisch. Hoewel een tosti ham/kaas erg lekker is, blijven we graag experimenteren met verschillende tosti’s. Om je geroosterde broodje met gesmolten kaas wat gezonder te maken, hebben we een spinazie-artisjok-tosti uitgeprobeerd en hij is om je vingers bij af te likken.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 2 plakken bruin brood
  • 30 gram roomkaas
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 110 gram rauwe spinazie
  • 2 artisjokharten, in stukjes gesneden
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • beetje boter
  • scheutje olijfolie

Wat moet je doen?

  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en zet deze op een middelhoog vuur.
  • Doe de knoflook en de spinazie in de pan en laat de spinazie slinken.
  • Voeg daarna de artisjok toe en roer het door tot de artisjok goed verwarmd is.
  • Smeer beide boterhammen in met wat roomboter en smeer op een van de boterhammen aan de andere kant een goede laag roomkaas. Leg hier de artisjok-spinaziemix op.
  • Sprenkel hier vervolgens de Parmezaanse kaas overheen.
  • Leg de tosti in de pan en bak de boterhammen aan beide kanten knapperig.
  • De spinazie-artisjok-tosti is klaar om te eten. Eet smakelijk!

Probeer ook:

Bron: The Domestic Geek | Beeld: Videostill