Christel

Ontbijten wordt zo nog leuker

Ontbijten is voor sommigen een heerlijk begin van de dag en voor anderen is het een terging om vroeg in de ochtend wat eten achter de kiezen te krijgen. Of je nou een goede ontbijter bent of niet, deze muffins werk jij binnen no-time weg en kun je de avond van tevoren klaarmaken. 

Komt die cracker met jam je de neus uit of kan je die boterham pindakaas echt niet meer zien? Maak dan eens deze gezonde ontbijtmuffins!

Wat heb je nodig voor 12 muffins?

  • 2 grote eieren
  • 150 milliliter magere yoghurt
  • 50 milliliter gesmolten kokosolie
  • 100 gram appelmoes
  • 1 geprakte rijpe banaan
  • 80 gram honing
  • 200 gram (spelt)meel
  • 50 gram havermout
  • Snufje bakpoeder
  • Snufje kaneel
  • 100 gram bosbessen

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de cakevormpjes in een bakblik voor 12 cakejes.
  2. Mix de eieren, yoghurt, olie, appelmoes, banaan, honing en vanille in een kom.
  3. Voeg vervolgens de overige ingrediënten, op de bosbessen na, toe aan het mengsel. Mix dit goed door elkaar tot er geen klontjes meer zijn. Roer daarna losjes de bosbessen door het beslag en verdeel daarna je beslag over de vormpjes. 
  4. Bak de muffins in 25 tot 30 minuten bruin. Controleer met een tandenstoker of de muffins helemaal afgebakken zijn.
  5. Laat de cakejes afkoelen voor je ze opeet. De ontbijtmuffins zijn de eerste drie dagen het lekkerst.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: BBC Good Food | Beeld: Pixabay