Ingrediënten
  • 4 grote rode of gele paprika’s
  • 300 g mager runder- of kipgehakt
  • 300 g zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 1 handje verse koriander, grof gehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Lisa Pover
55 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 grote rode of gele paprika’s
  • 300 g mager runder- of kipgehakt
  • 300 g zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 1 handje verse koriander, grof gehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Gevulde paprika’s zijn een kleurrijk en voedzaam gerecht dat makkelijk te maken is en altijd in de smaak valt. Deze variant combineert mager gehakt met zoete aardappel voor een fijne zoete smaak, afgemaakt met zoute feta en frisse koriander. Perfect als gezonde en vullende avondmaaltijd die je eenvoudig voorbereidt en in de oven bakt. Lekker met een frisse salade erbij!

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding paprika:

    • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

    • Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Zet ze rechtop in een ovenschaal.

  2. Zoete aardappel koken:

    • Kook de blokjes zoete aardappel in ca. 8 minuten net gaar. Giet af en laat iets afkoelen.

  3. Vulling maken:

    • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes.

    • Voeg het gehakt toe en bak rul.

    • Voeg paprikapoeder, komijn, zout en peper toe.

    • Roer de gekookte zoete aardappel erdoor en verwarm alles nog een paar minuten.

    • Haal de pan van het vuur en roer de koriander en feta erdoor (houd wat koriander achter voor garnering).

  4. Paprika’s vullen en bakken:

    • Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en besprenkel met de overige olijfolie.

    • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 25 minuten.

    • Verwijder de folie en bak nog 10 minuten tot de paprika’s zacht zijn en de bovenkant licht goudbruin.