Tjitske
30 min.
24 pers.
Ingrediënten
  • 12 eieren
  • 100 gram zure room
  • 115 gram spekreepjes + een beetje extra
  • 10 gram bieslook + een beetje extra
  • 60 gram geraspte kaas
  • zout en peper

De lekkerste gevulde eieren ooit!

Wij op de redactie zijn dol op gevulde eieren! Voor ons is het een overheerlijke traktatie op feestjes en verjaardagen. Je kunt er eindeloos mee variëren, van een simpel gevuld eitje met een beetje mayonaise tot uitbundige recepten en creaties. Dit recept is iets specialer dan het ‘gewone’ recept, maar houdt het alsnog dicht bij huis: de combinatie van kaas en spek is natuurlijk altijd goed. 

Ze zijn zo lekker!

Zo maak je het:

  • Kook de eieren zo’n 8 minuten totdat ze hardgekookt zijn.
  • Lepel het eigeel uit het eiwit en doe dit in een kom.
  • Voeg de zure room, spekjes, bieslook en kaas toe en roer goed. Houd wat spekjes en bieslook over om te garneren.
  • Voeg wat zout en peper toe naar smaak.
  • Doe een plastic zakje in een mok en lepel hier het eigeelmengsel in.
  • Doe het zakje dicht en knip een gaatje in een van de hoekjes.
  • Knijp het eigeel terug in het eiwit.
  • Garneer met een paar stukjes spek en bieslook.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Gevulde eieren met pesto

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty