Bloemkool krijgt een heel nieuw karakter als je ‘m roostert in de oven met specerijen: knapperige randjes, een kruidige kick, en heerlijk om te dippen in een frisse yoghurtsaus. Dit gerecht is gezond, verrassend veelzijdig en ideaal als lichte maaltijd of als onderdeel van een mezze-tafel. Serveer het op een donkere schaal voor extra contrast en stijl.
Bereiding
1. Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) of 200°C hetelucht.
2. Bloemkool kruiden
Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, paprikapoeder, komijn, chilivlokken, zout en peper. Zorg dat alle roosjes goed bedekt zijn.
3. Roosteren
Verspreid de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Halverwege even omscheppen voor gelijkmatige garing.
4. Yoghurtsaus maken
Meng intussen alle ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kommetje. Proef en breng op smaak met zout en eventueel extra citroensap.
5. Serveren
Serveer de geroosterde bloemkool warm of lauwwarm op een mooie zwarte schaal. Lepel de yoghurtsaus ernaast of erover en garneer eventueel met extra chilivlokken of verse kruiden.