Ingrediënten
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl komijn
  • ½ tl chilivlokken (of naar smaak)
  • Zout en versgemalen peper
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Snufje zout
  • Eventueel: verse kruiden zoals munt of dille
Lisa Pover
35 min.
2-3 pers.
Ingrediënten
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl komijn
  • ½ tl chilivlokken (of naar smaak)
  • Zout en versgemalen peper
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Snufje zout
  • Eventueel: verse kruiden zoals munt of dille

Bloemkool krijgt een heel nieuw karakter als je ‘m roostert in de oven met specerijen: knapperige randjes, een kruidige kick, en heerlijk om te dippen in een frisse yoghurtsaus. Dit gerecht is gezond, verrassend veelzijdig en ideaal als lichte maaltijd of als onderdeel van een mezze-tafel. Serveer het op een donkere schaal voor extra contrast en stijl.

Bereiding

1. Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) of 200°C hetelucht.

2. Bloemkool kruiden

Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, paprikapoeder, komijn, chilivlokken, zout en peper. Zorg dat alle roosjes goed bedekt zijn.

3. Roosteren

Verspreid de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Halverwege even omscheppen voor gelijkmatige garing.

4. Yoghurtsaus maken

Meng intussen alle ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kommetje. Proef en breng op smaak met zout en eventueel extra citroensap.

5. Serveren

Serveer de geroosterde bloemkool warm of lauwwarm op een mooie zwarte schaal. Lepel de yoghurtsaus ernaast of erover en garneer eventueel met extra chilivlokken of verse kruiden.