Naomi

Voor de echte kaasliefhebbers!

Behoor jij tot de kaasliefhebbers onder ons? Niet zo gek, want het is een heel populair voedingsmiddel. Wij zijn er op de Kookfans redactie ook dol op. Wij werden dan ook helemaal blij toen we zagen wat ze met dit ronde brood deden. Een feest voor de echt feest op tafel!

Dit kaasbrood is ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig?

  • 1 rond brood
  • 1 ronde brie
  • olijfolie
  • 1 zakje mozzarella, geraspt
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel peterselie

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd ‘een deksel’ van het brood af.
  • Leg de brie in het midden en snijd er met een mes omheen, zodat de brie er straks in kan liggen.
  • Hol het brood uit ter grote van de brie. Snijd de zijkanten open met een mes.
  • Smeer het brood in met olijfolie en doe Italiaanse kruiden en knoflookpoeder over de olie.
  • Strooi dan wat mozzarella in het uitgeholde deel.
  • Snijd de bovenkant van de brie af, zodat je gelijk de zachte kaas naar boven hebt. Leg de brie in de holling en bestrooi het met meer mozzarella.
  • Doe ‘de deksel’ weer op het brood en bak het brood 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal ‘de deksel’ van het brood en smullen maar!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill