Deze tonijnsteaks krijgen een diepe umamismaak door een eenvoudige zelfgemaakte teriyakimarinade. Perfect kort gegrild zodat de binnenkant nog mooi rosé blijft. Serveer met gegrilde groenten of een frisse noedelsalade voor een complete Aziatisch geïnspireerde zomermaaltijd.
Bereiding:
-
Maak de teriyakimarinade: Meng in een kommetje de sojasaus, mirin, sesamolie, honing, knoflook, gember en limoensap.
-
Marineer de tonijn: Leg de tonijnsteaks in een schaal of zakje en giet de marinade erover. Laat 15–20 minuten marineren op kamertemperatuur (niet langer, dan wordt de vis te zout of te gaar door de zuren).
-
Verwarm de grill(pan) of barbecue tot heet.
-
Grill de tonijnsteaks: Haal de steaks uit de marinade (bewaar de rest eventueel om iets in te koken tot saus) en dep licht droog. Grill 1,5 tot 2 minuten per kant voor rosé vanbinnen, of langer naar wens. Bestrooi met een beetje zout en peper.
-
Serveer direct, eventueel met sesamzaadjes en fijngesneden lente-ui. Lekker met gegrilde paksoi, rijst of koude sobanoedels.