Ingrediënten
  • 2 burgerbroodjes (bij voorkeur brioche of volkoren)
  • 1 blok halloumi (ca. 225g), in 2 dikke plakken gesneden
  • 1 rijpe avocado, in plakjes
  • Een handje rucola
  • 1 tomaat (optioneel), in dunne plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels mayonaise of Griekse yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel mosterd of honing
  • Snufje zout
Lisa Pover
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 burgerbroodjes (bij voorkeur brioche of volkoren)
  • 1 blok halloumi (ca. 225g), in 2 dikke plakken gesneden
  • 1 rijpe avocado, in plakjes
  • Een handje rucola
  • 1 tomaat (optioneel), in dunne plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels mayonaise of Griekse yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel mosterd of honing
  • Snufje zout

Op zoek naar een verrassende, vleesvrije burger die zowel hartig als fris is? Deze halloumi burger met avocado en rucola is precies wat je nodig hebt! De zoute, gegrilde halloumi vormt een perfecte combinatie met romige avocado en pittige rucola. Simpel, snel, en heerlijk voor een lichte lente- of zomermaaltijd – ideaal voor doordeweeks of als lunch tijdens een zonnig weekend.

Bereidingswijze

  1. Grill de halloumi:

    • Verhit een grillpan of gewone pan op middelhoog vuur.

    • Bestrijk de halloumi licht met olijfolie.

    • Grill de plakken halloumi ca. 2–3 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant.

  2. Rooster de broodjes:

    • Snijd de broodjes open en rooster ze kort op de snijkant in de pan of oven tot ze licht krokant zijn.

  3. Maak de saus:

    • Meng de mayonaise/yoghurt met citroensap en mosterd of honing. Breng op smaak met een snufje zout.

  4. Stel de burger samen:

    • Bestrijk de onderste helft van het broodje met wat saus.

    • Leg een handje rucola erop.

    • Voeg plakjes tomaat toe (optioneel).

    • Leg een warme plak halloumi erop.

    • Leg daar bovenop de plakjes avocado.

    • Voeg nog wat zwarte peper toe.

    • Dek af met de bovenste helft van het broodje.