Ingrediënten
  • 300 g grote garnalen (gepeld, evt. met staart)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 biologische citroen (sap + rasp)
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 1/2 tl chilivlokken (optioneel)
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Handvol verse peterselie (fijngehakt)
Lisa Pover
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 300 g grote garnalen (gepeld, evt. met staart)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 biologische citroen (sap + rasp)
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 1/2 tl chilivlokken (optioneel)
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Handvol verse peterselie (fijngehakt)

Dit eenvoudige en smaakvolle gerecht is perfect als zomerse lunch, voorgerecht of lichte hoofdmaaltijd. De combinatie van sappige garnalen, knoflook, citroen en een vleugje chili zorgt voor een frisse mediterrane smaak. Binnen 15 minuten staat het op tafel!

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden
    Dep de garnalen droog met keukenpapier. Marineer ze kort met citroenrasp, zout, peper en chilivlokken (indien gebruikt).

  2. Verhitten
    Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden tot deze geurt (niet bruin laten worden!).

  3. Bakken
    Voeg de garnalen toe in een enkele laag. Bak 2–3 minuten per kant, tot ze roze en net gaar zijn.

  4. Citroen toevoegen
    Pers het sap van de citroen eroverheen en roer nog 30 seconden door.

  5. Serveren
    Bestrooi met verse peterselie. Serveer direct met knapperig brood, rijst of een frisse salade.

Serveeridee:

  • Lekker met stokbrood om de knoflook-citroenolie op te dippen.

  • Ook heerlijk als onderdeel van een tapasplankje of BBQ bijgerecht.