Christel

Althans, volgens Pinterest

Binnenkort nemen we afscheid van 2017 en gaan we het nieuwe jaar in. Een nieuw jaar staat voor een nieuw begin en goede voornemens. Ook op het gebied van eten slaan we een nieuwe weg in. Volgens Pinterest zijn dit een paar van de foodtrends die je in 2018 moet proberen.

Wat heeft 2018 op culinair gebied in petto?

Airfryer
Hoewel de luchtfriteuse in 2017 al ongekend populair is, blijft dat ook zo in 2018. Aangezien je frietjes tot wel 75 procent minder vet kunnen zijn wanneer je ze in de Airfryer bereidt, blijft het een trend die niet zal verdwijnen in het nieuw jaar.

‘Souping’
De juice cleanse-trend, ook wel het sapvasten genoemd, begint in populariteit af te nemen en maakt plaats voor de nieuwe trend: souping. In plaats van 1, 3 of 7 dagen te vasten met alleen maar sapjes, wordt dat in 2018 gedaan met soep.

Gezonde koffie
Je koffie gewoon zwart drinken, wordt steeds zeldzamer. In 2018 gaan cafeïneliefhebbers zich naar verluidt massaal onderwerpen aan het toevoegen van Macapoeder aan hun koffie in de ochtend. Macapoeder wordt gemaakt van een Peruaanse plant, dankzij het poeder zou je meer energie krijgen. 

Suikererwten
Sommige mensen eten de suikererwten (ook wel de vleeserwt, vleespeul of Suger snap genoemd) al regelmatig, maar in het nieuwe jaar zien we ze nog vaker voorbij komen. Alleen worden ze dan gegrild en als alternatief voor chips geserveerd.

Veganistische toetjes
Steeds meer mensen worden bewuster van wat ze eten en kiezen er daarom voor om af en toe een vleesvrije dag te houden of om een veganistische maaltijd te nuttigen. Veganistische toetjes die smaken alsof het van zuivel is gemaakt zullen in 2018 als paddenstoelen uit de grond schieten.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Pixabay