Sabine

Dit maakt het leven van iemand die glutenvrij leeft wat makkelijker!

Het leven van iemand met een glutenintolerantie gaat niet over rozen. Er zijn tig verrukkelijke dingen waar nee tegen gezegd moet worden en zelfs het kopen van een brood is helaas niet zo simpel als de weekaanbieding uit het schap grissen. Of toch wel? Met dit simpele recept heb je binnen 5 minuten twee heerlijke plakken glutenvrij brood.

Dit heb je nodig:

  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel water
  • 3 eetlepels karnemelk
  • 45 gram glutenvrij meel
  • snufje baking powder
  • 1 theelepel suiker

Zo maak je het:

  • Meng in een kleine kom het ei, water en karnemelk en roer dit goed met elkaar.
  • Doe daarna ook de bloem, bakpoeder en suiker bij de natte ingrediënten. Meng dit tot het een geheel vormt.
  • Schenk het mengsel daarna in een plastic broodbakje. Een ander plastic bakje is ook goed, als deze maar ongeveer dezelfde afmeting heeft als een boterham.
  • Zet het bakje (zonder deksel) in de magnetron en laat het hier 85 seconden instaan op 600 watt. 
  • Laat het brood daarna afkoelen en snijd het daarna in de lengte doormidden zodat je twee plakken brood hebt.
  • Beleg de plakken daarna met welk beleg dan ook.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: One Good Thing | Beeld:  Videostill