Sabine

Zo maak je je snack net even gezonder!

Wraprolletjes: ze zijn vrijwel onmisbaar op elke verjaardag. De een vult ze rijkelijk met roomkaas en zalm en de ander belegt de rolletjes met een flinke plak ham. Een ding hebben ze echter altijd gemeen: het zijn de standaard tortillawraps die als jasje fungeren. Daar kunnen we wel wat variatie in gooien! Deze boerenkool tortilla’s zijn heerlijk en bevatten meer groenten dan de standaard wraps. Weet je niet zo goed waarmee je ze moet beleggen? Laat ons je inspireren!

Zo maak je tortillarolletjes op vier manieren.

Wrap 1
Dit heb je nodig:

Wrap 2
Dit heb je nodig:

  • 1 boerenkool tortilla
  • 2 à 3 eetlepels (kruiden)roomkaas
  • 3 plakken kipfilet
  • handje walnoten
  • handje sla

Wrap 3
Dit heb je nodig:

  • 1 boerenkooltortilla
  • 2 à 3 eetlepels hummus naar keuze
  • 3 stukjes falafel, doormidden gesneden
  • schijfjes komkommer
  • handje sla

Wrap 4
Dit heb je nodig:

  • 1 boerenkooltortilla
  • 2 à 3 eetlepels (kruiden)roomkaas
  • 4 zongedroogde tomaatjes, doormidden gesneden
  • bieslook naar smaak
  • handje sla
  • schijfjes komkommer

Zo maak je het:

  • Maak de boerenkooltortilla heel lichtelijk nat en doe ze per tortilla 10 seconden in de magnetron zodat ze wat zachter worden.
  • Beleg de tortilla daarna met het smeersel waarvoor je kiest en beleg de boerenkooltortilla daarna met de toppings naar keuze. Rol de tortilla op en snijd ze daarna in stukken. Daarna kun je de wraprolletjes meteen serveren.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron en beeld: Kookfans©