Maayke

Je gelooft nooit wat er in deze cupcakes zit!

Mmm, een combinatie van een dessert na het avondeten én sushi. Dat klinkt niet verkeerd toch? Vaak gaan we voor een zoet dessert, maar waarom een keer niet iets anders? Helemaal alle sushilovers onder ons zullen hiervan smullen: sushi cupcakes. 

Sushi cupcakes

Inmiddels zijn er tal van sushi-variaties te vinden op de wereld. Maar deze schattige sushi-cupcakes hebben we nog niet eerder voorbij zien komen. In Las Vegas kwam het Mexicaanse restaurant Jaburritos namelijk met een nieuwe en originele sushi-variant. Deze cupcake bevat alle lekkere ingrediënten die we terug vinden in de traditionele sushi, maar is dan nét even wat leuker verpakt.

Sushi cupcakes > @sprinklescupcakes, @bakedbymelissa, etc. Don’t @ us. #sushigeeks ??: @jaburritos

Een bericht gedeeld door Sushi ?? (@sushigeeks) op

DIY

Om te beginnen verzamel je de kleurrijkste cupcake vormpjes die je in huis hebt liggen. De basis van deze sushi-cupcakes bestaat uit een krokant gebakken wontonschelp. Zorg dat deze wontonschelp qua grootte precies past in de cupcake vorm. Deze schelp vul je met sushirijst en vervolgens kan je je fantasie er op los laten en de lekkerste sushi cupcakes creëren! Kies bijvoorbeeld voor krabsticks, reepjes zalm, avocado en/of komkommer. Maak het geheel af met wat oranje visseneitjes, wasabi of mayonaise. Enjoy your dessert!

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: videostill