Supermooi, superlekker en supermakkelijk, wat wil je nog meer?

Er bestaan ontzettend veel variaties op de klassieke appeltaart. Zo kun je de appeltaart op z’n kop maken, kun je ‘m maken met kruimeldeeg, maar je kunt ‘m dus ook maken ín een appel. Het ziet er echt fantastisch uit.

Dit heb je nodig voor 7 appeltaartjes:

  • 1 Grannysmith appel
  • 8 Honeycrisp appels (of andere rode appels)
  • 60 gram bruine suiker
  • 15 gram witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • halve theelepel kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel citroensap
  • 45 gram havervlokken
  • 40 gram gehakte pecannoten
  • 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram ongezouten boter, in stukjes gehakt
  • 1 tot 2 plakken bladerdeeg
  • 1 ei

Zo maak je het:

  • Snijd de Grannysmith appel en één rode appel in kleine stukjes en plaats ze in een kom. Meng 3/4 van de bruine suiker met de appels. Roer daarna ook de witte basterdsuiker, zout, kaneel, nootmuskaat en citroensap door de appels.
  • Meng in een andere kom de havervlokken, pecannoten, overige bruine suiker en bakmeel met elkaar. Voeg daarna de blokjes boter toe en kneed dit tot kruimels ontstaan. Meng dit daarna met de appelblokjes.
  • Snijd de topjes van de overige appels en hol ze daarna uit met een lepel of doe dit voorzichtig met een mes. Gebruik daarna een mes om voorzichtig, horizontaal, een snee te maken rondom de appels. Zorg ervoor dat dit erg oppervlakkig gebeurt zodat de appels niet doorboord worden. Deze snede dient als een soort ventileersysteem wanneer de appels in de oven gaan.
  • Doe daarna het appelblokjesmengsel in de zeven uitgeholde appels.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd ondertussen het bladerdeeg een keer door de helft en snijd daarna korte reepjes uit het deeg.
  • Gebruik de bladerdeegreepjes om de appels af te dekken. Je kunt in dit geval ook kiezen voor een mooi patroontje.
  • Klop het ei op en smeer het eimengsel over de bladerdeegreepjes.
  • Zet daarna de appels in warmtebestendige schaal en giet hier een laagje water bij. Dek de appels daarna af met folie en zet ze daarna 20 tot 25 minuten in de oven.
  • Serveer met een bolletje ijs.

Fan van dit recept? Probeer dan ook eens:

Bron: Real Simple. Beeld: Videostill Real Simple