Christel

Ontzettend lekker en supersnel klaar!

Van quiches worden we altijd blij. Ze zijn zowel warm als koud lekker om te eten en vaak zijn ze door de groentes ook nog eens gezond. Het enige nadeel? Ze moeten vrij lang in de oven. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd. Deze overheerlijke quiche bereid je in een mok in de magnetron.

Klaar in een handomdraai!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 2 eieren
  • 40 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram gekookte broccoli, in roosjes
  • 30 gram plakjes ham, in stukjes
  • 1 bosuitje, in ringen
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel geraspte cheddar kaas + extra om te serveren
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 2 cherrytomaten, gehalveerd

Wat moet je doen?

  • Doe de eieren in een kom en voeg het bloem toe. Mix dit met een garde tot een geheel.
  • Voeg de broccoli, ham, bosui, Parmezaanse kaas, cheddar kaas en peterselie toe en roer het tot een geheel met een lepel.
  • Doe het mengsel in een grote, magnetron bestendige mok en verdeel er daarna de cherrytomaten over.
  • Zet de mok voor 2,5 minuten in de magnetron op 800 watt.
  • Serveer de quiche met wat extra cheddar kaas.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Taste | Beeld: Videostill