Sunayna

Zo maak je het:

Je dient je oven voor te verwarmen op 200 graden. Was de zoete aardappel en snij alle oneffenheden eraf. Laat de schil zitten. Hier zitten namelijk alle vitamines in en zo blijft de vorm van de chips goed intact. Snij de aardappel zo dun mogelijk in plakjes en leg ze op een vel bakpapier. Doe dan de gesmolten olie over de aardappelen heen. Ze moeten niet doorweekt raken door al de olie. Hiervoor is het handig om een bakkerskwast te gebruiken. Nu zijn ze klaar om de oven in te gaan.

Bak de aardappelen voor 30 minuten en draai ze dan een keer om zodat je ze weer kan kwasten met een laagje kokosolie. De andere laag olie is geen must. Leg ze weer in de oven voor ongeveer 20 minuten. De tijd kan verschillen, soms zijn ze sneller of juist wat trager krokant. Ook kan je zelf kiezen hoe krokant je de chips wilt bakken. Hou het dus goed in de gaten.

Als de chips klaar zijn, mogen ze uit de oven. Besprenkel ze met wat zout en klaar zijn ze!

Ga naar de volgende pagina voor variatietips en een lekker sausje voor bij de chips.

Het is ook leuk om andere groenten te gebruiken. Je hebt echt oneindig veel keus hierin;

  • Aardappel
  • Courgette
  • Wortel
  • Sperziebonen
  • Spinazie
  • Appel (met een vleugje kaneel)
  • Kiwi enz.

Met dit recept kan je er zoveel van eten als je wilt en je kan oneindig blijven variëren. Leuk om te serveren op een feestje of gewoon voor jezelf achter de tv! Wij gaan dit zeker uitproberen, doe jij mee?

Met deze dip wordt het alleen maar nog lekkerder!

Dit heb je nodig:

  • 145 gram cashewnoten
  • 160 ml water
  • 50 ml limoensap
  • 20 gram verse dille
  • Zout en peper naar eigen smaak

Het is belangrijk dat je de cashewnoten eerst laat weken zodat ze wat zachter worden. Dit hoeft natuurlijk niet perse voor een lekkere bite! Blender de cashewnoten met het water en limoensap voor ongeveer 2 minuten tot het een egaal papje wordt. Snij het kruid dille fijn. Doe het papje in een kommetje en roer het kruid er doorheen met wat zout en peper. En we zijn alweer klaar!

Zit jij ondertussen ook al te smullen?


Pagina 2/2