Christel

De taart bestaat uit custard, fudge én sponscake!

Soms heb je lekkere trek en wil je wel tien dingen tegelijk eten. Maar dat wordt vaak een beetje lastig, want je hebt maar één mond… Gelukkig bestaat deze curstardtaart uit drie lagen, waardoor het wél mogelijk wordt! De onderste laag lijkt op fudge, de middenlaag is romige custard en de bovenkant is net een sponscake.

Wat heb je nodig voor de custardtaart?

  • 4 eiwitten
  • 3 eidooiers
  • 375 melk op kamertemperatuur
  • 90 gram suiker
  • 90 gram bloem
  • 90 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel water
  • Snufje zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Meng 1 eiwit met 3 eidooiers, suiker en een eetlepel water. Mix dit net zo lang tot er een lichtgeel mengsel ontstaat.
  • Schenk daarna de boter erbij, blijf ondertussen roeren met een garde. 
  • Zeef daarna nog wat bloem en zout bij het beslag en mix dit opnieuw.
  • Schenk wat vanille extract en melk bij het beslag.
  • Klop nu de overige eiwitten stijf en schep dit door het mengsel. Roer het rustig door het beslag.
  • Vet een bakvorm in en giet het mengsel erin.
  • Bak de custardtaart nu voor 50 minuten.

Hou je van cake? Probeer deze recepten dan ook eens:

Bron: Emojoie Cuisine | Beeld: Videostill