Sunayna

Deze crackers zijn grotendeels gemaakt van lijnzaad. Verder bevatten ze nog andere zaden en pitjes.
Dit heb je nodig:
– 150 gram gebroken lijnzaad
– 30 gram sesamzaad
– 60 gram zonnebloempitten
– 60 gram pompoenpitten
– 200 ml water
– 1 theelepel zout

En nu maar aan de slag:

  1. Doe alle zaden en pitten bij elkaar in een grote kom.
  2. Voeg het water toe en roer het goed door. Laat dit 20 minuten staan.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een een vel bakpapier op een bakplaat.
  4. Na 20 minuten verdeel je het mengsel gelijkmatig over de bakplaat. Voor dunne crackers, leg je er een vel bakpapier overheen en rol je het wat verder uit met een deegroller. Zorg dan voor een dikte van 3-4 millimeter.
  5. Plaats de bakplaat in de oven voor maar 25 minuten.
  6. Haal de bakplaat er voorzichtig uit na 25 minuten en snijd het direct in leuke vormen.
  7. Draai de crackers om. Ze zullen nog wat vochtig en plakkerig zijn dus wees voorzichtig.
  8. Bak ze nogmaals 25 minuten. Ze kunnen nu stukken donkerder kleuren.
  9. Wanneer de crackers een mooi kleurtje hebben gekregen, haal je ze uit de oven.
  10. Laat de crackers afkoelen en klaar zijn ze! Eten maar, ook zijn ze lang te bewaren in een luchtdichte zak of bakje.


Pagina 2/2

Beeld: videostill YouTube Hayls World