Ingrediënten
  • 2 middelgrote courgettes, in slierten (zoodles)
  • 250 g rauwe garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken (meer of minder naar smaak)
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Sap van een 1/2 citroen
  • Eventueel: verse peterselie of basilicum als topping
Lisa Pover
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 middelgrote courgettes, in slierten (zoodles)
  • 250 g rauwe garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken (meer of minder naar smaak)
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Sap van een 1/2 citroen
  • Eventueel: verse peterselie of basilicum als topping

Op zoek naar een gezond en lekker alternatief voor pasta? Deze courgettespaghetti – ook wel zoodles genoemd – is precies wat je nodig hebt! In combinatie met sappige garnalen, pittige chilivlokken en een flinke snuf Parmezaanse kaas, tover je in no-time een gerecht op tafel dat zowel licht als verrassend smaakvol is. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je snel iets vers wilt maken, zonder in te leveren op smaak.

Bereidingswijze:

  1. Zoodles voorbereiden:
    Als je een spiraalsnijder hebt, maak dan slierten van de courgettes. Bestrooi licht met zout en laat 5–10 min uitlekken in een vergiet (optioneel, dit voorkomt dat ze te nat worden). Dep daarna droog met keukenpapier.

  2. Garnalen bakken:
    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe, kruid met zout, peper en de helft van de chilivlokken. Bak ze 1–2 minuten per kant tot ze roze en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.

  3. Knoflook en zoodles bakken:
    Voeg nog een eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Fruit de knoflook kort (ongeveer 30 seconden), voeg dan de zoodles toe. Bak 2–3 minuten al roerend tot ze beetgaar zijn (niet te lang, anders worden ze zompig).

  4. Alles samenvoegen:
    Voeg de garnalen terug in de pan, strooi de Parmezaan erover en knijp het citroensap erbij. Meng alles goed. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout, peper of chilivlokken.

  5. Serveren:
    Serveer direct met wat extra Parmezaanse kaas en eventueel verse kruiden.