Robby

Voorbereiding: 

  • Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout met elkaar in een kom.
  • Klop het ei, samen met de karnemelk en de vanille door elkaar in een maatbeker.
  • Snijd de boter in blokjes en doe deze in een steelpannetje. Zet de pan op het vuur, voeg de cacao en de Coca Cola toe. (Gebruik de aangegeven hoeveelheden voor de taart.) Roer dit door elkaar totdat de boter is gesmolten en zet dan het vuur uit.

Zo maak je de taart: 

  • Meng het cola-botermengsel en het karnemelk-mengsel, dat tijdens de voorbereiding is gemaakt, met elkaar in een kom tot een glad geheel.
  • Roer dit door het bloemmengsel met een houten lepel.
  • Vet de bakvormen allebei in en bekleed de onderkant met bakpapier. Verdeel het beslag over de vormen. Bak de taart in 30 á 40 minuten op 180 graden. Check of de taart gaar is door er een saté-prikker in te steken, als hij er schoon en droog uitkomt dan is de taart klaar. Laat afkoelen.
  • Draai de taartbodems om en trek het bakpapier eraf.
  • Zeef de poedersuiker.
  • Nu gaan we het glazuur maken! Meng boter met Coca Cola en cacao (gebruik nu de aangegeven hoeveelheden voor het glazuur) in een pan en laat op laag vuur smelten. Haal de pan van het vuur en blijf doorroeren.
  • Meng het vanille-extract door het cola-botermengsel en gebruik een garde om de poedersuiker erdoor te kloppen. Verdeel een kwart van het glazuur over een van de taartbodems. Leg de andere taartbodem er bovenop en verdeel hier de rest van het glazuur overheen.
  • Laat de taart een paar minuten afkoelen en sprenkel dan de witte chocolade eroverheen!

Probeer ook:

Bron: Smulweb | Beeld: videostill Gochujang Mamá


Pagina 2/2