Christel

Wat moet je doen?

Voor het cloud bread:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Scheid de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom met het bakpoeder tot pieken.
  • Doe de hüttenkäse of roomkaas met de eierdooiers in een kom en klop dit tot een romig geheel.
  • Schep de eiwitten met een spatel bij het eierdooiermengsel en roer dit voorzichtig door tot een geheel.
  • Verdeel het beslag op het bakpapier tot acht ‘broodjes’.
  • Bak het cloud bread voor ongeveer zeventien minuten.

Voor de eiersalade

  • Prak de eieren grof en schep hier de hüttenkäse en mayonaise bij. Roer tot een geheel.
  • Doe de rest van de ingrediënten bij de eieren en roer goed door. (Maak de salade minder gekruid en pittig door de hoeveelheid sambal en kerriepoeder te halveren.)
  • Proef of de eiersalade naar smaak is en voeg eventueel nog extra samba of kruiden toe.
  • Zet de eiersalade in de koelkast.

Voor het broodje:

  • Wanneer het cloud bread is afgekoeld en de eiersalade koud is, kunnen ze gegeten worden.
  • Verdeel de eiersalade over de acht stukken cloud bread.
  • Leg hier eerst de sla op en vervolgens de schijfjes komkommer en tomaat. Doe daarna wat tuinkers naar wens op het broodje. 
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Eet smakelijk!

Lees ook:


Pagina 2/2