Wat moet je doen?
Voor het cloud bread:
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Scheid de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom met het bakpoeder tot pieken.
 - Doe de hüttenkäse of roomkaas met de eierdooiers in een kom en klop dit tot een romig geheel.
 - Schep de eiwitten met een spatel bij het eierdooiermengsel en roer dit voorzichtig door tot een geheel.
 - Verdeel het beslag op het bakpapier tot acht ‘broodjes’.
 - Bak het cloud bread voor ongeveer zeventien minuten.
 
Voor de eiersalade
- Prak de eieren grof en schep hier de hüttenkäse en mayonaise bij. Roer tot een geheel.
 - Doe de rest van de ingrediënten bij de eieren en roer goed door. (Maak de salade minder gekruid en pittig door de hoeveelheid sambal en kerriepoeder te halveren.)
 - Proef of de eiersalade naar smaak is en voeg eventueel nog extra samba of kruiden toe.
 - Zet de eiersalade in de koelkast.
 
Voor het broodje:
- Wanneer het cloud bread is afgekoeld en de eiersalade koud is, kunnen ze gegeten worden.
 - Verdeel de eiersalade over de acht stukken cloud bread.
 - Leg hier eerst de sla op en vervolgens de schijfjes komkommer en tomaat. Doe daarna wat tuinkers naar wens op het broodje.
 - Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
 
Eet smakelijk!
Lees ook:
- Heerlijk als bijgerecht tijdens het barbecueën: aardappel-eiersalade
 - Heerlijk voor bij de barbecue: gevulde eieren-pastasalade
 
Pagina 2/2