Desy

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de onderkant van de citroenen eraf, zodat ze kunnen staan. Snijd de bovenkant van de citroen eraf (op ongeveer 2/3 van de citroen) en bewaar de uiteinden. Snijd de binnenkant uit de citroenen totdat je een holle citroen overhoudt. Doe dit met een scherp mes en pas op je vingers! Hang een vergiet boven een kom en doe hier het vruchtvlees in. Bewaar het citroensap dat overblijft. Zet de uitgeholde citroenen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Neem een hittebestendige kom en mix hierin het eigeel met 50 gram suiker, 60 ml citroensap en de bloem tot een glad geheel. Breng een pan met water aan de kook, zet de kom op de pan en mix nog eens 8 minuten. Mix het hierna nog eens 10 minuten met een handmixer. Neem vervolgens de overgebleven eiwitten en mix deze met 50 gram suiker met een handmixer tot een luchtig, schuimig geheel ontstaat. Doe nu 1/3 van je merengue mengsel bij het andere mengsel en meng dit door elkaar. Voeg nu het resterende merengue mengsel toe en schep dit (zachtjes) door elkaar. Vul de citroenen met het mengsel tot net beneden het randje en bak ze 14-17 minuten in de oven. Strooi er poedersuiker overheen als ze uit de oven komen en smullen maar!


Pagina 2/2

Beeld: videostill TipHero