Christel

Klaar in een kwartiertje!

De decembermaand staat bekend als de feestmaand en eigenlijk ook als de eetmaand. Voor ons geen straf, want we eten met veel plezier die chocoladekransjes. Heb jij zin om zelf heerlijke koekjes te bakken? Dan moet je deze overheerlijke chocoladekoekjes met pindakaas eens maken!

Wat heb je nodig voor 40 á 45 koekjes?

  • 300 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 400 gram suiker
  • 260 gram bloem
  • 300 gram chocoladedruppels
  • 100 gram pindakaas
  • 75 gram cacao
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter en suiker in een grote kom en mix dit met een handmixer tot een luchtig en licht geheel.
  • Voeg daarna de eieren, pindakaas en vanille-extract toe en klop dit opnieuw tot een geheel.
  • Doe daarna de bloem, cacao, baking soda en zout bij het mengsel en meng dit opnieuw tot een geheel.
  • Voeg als laatste de chocoladedruppels toe en roer dit door het deeg.
  • Maak met behulp van een dessertlepel koekjes en leg deze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes voor 8 á 9 minuten in de oven. De koekjes zijn zacht wanneer ze uit de oven worden gehaald, laat ze koelen voor ze worden gegeten.
  • Geniet ervan!

Baktip: ook zonder de pindakaas zijn de chocoladekoekjes erg lekker, voeg dan eventueel wat extra chocoladedruppels toe aan het deeg.  

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Genius Kitchen | Beeld: Pixabay