Desy

Zo maak je het:

Verhit de oven voor op 170 graden. Vet een cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier. Neem een grote pan en doe hier de 100 gram pure chocolade en 200 gram boter in. Verwarm zachtjes tot de chocolade is gesmolten. Laat 5 minuten afkoelen en klop de yoghurt en slagroom er doorheen. Mix daarna de eieren en een beetje zout erdoor. Neem een andere grote kom en meng hierin de bloem, suiker en baking soda.

Roer dit door het chocolademengsel tot het een glad geheel is. Doe het mengsel in de bakvorm en bak 45 minuten in het midden van de oven. Test of de cake gaar is en laat in de vorm 15 minuten afkoelen. Haal hem daarna uit de vorm en laat hem liggen tot hij helemaal afgekoeld is. Neem een kleine kookpan en doe hier 100 ml slagroom in. Breng aan de kook en voeg dan 1 eetlepel boter en 50 gram chocolade in stukjes toe. Haal van het vuur en laat smelten. Roer tot het een glad mengsel is. Smeer over de cake en strooi de rest van de gehakte chocolade er overheen. Eet smakelijk!


Pagina 2/2

Beeld: Videostill