Desy

Zo maak je het:

Maak eerst de cake. Verhit de oven voor op 170 graden. Vet twee bakvormen in met boter en bloem. Neem een kleine pan en verwarm hierin de boter en de melk totdat de boter begint te smelten. Roer goed door elkaar en laat afkoelen.

Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en klop met een elektrische mixer de eieren en suiker luchtig in een andere kom. Voeg het bloemmengsel toe aan de eieren en roer tot een glad geheel. Voeg dan het gekoelde melkmengsel en de vanille toe en roer goed door elkaar. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak nu glazuur door de bruine suiker, boter, gecondenseerde melk en vanille te verwarmen in een ban. Breng aan de kook en draai het vuur laag zodat het mengsel begint te pruttelen. Kook op deze manier 7 minuten en blijf roeren. Laat daarna 5 minuten afkoelen. Klop het mengsel daarna met een houten lepel op om het dikker te maken. Haal 1 cake uit de vorm en plaats deze op een groot bord. Verdeel de helft van het glazuur over de cake en leg daarna de tweede cake erop. Verdeel glazuur over de bovenkant en de zijkanten van de cake. Laat afkoelen.


Pagina 2/2

Beeld: videostill