Lisa Pover
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 150 g aardbeien
  • 100 g parmaham
  • 1 bakje tuinkers
  • 3 el truffelmayonaise (zelfgemaakt of uit potje)
  • Olijfolie
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Eventueel: balsamico crème voor garnering

Bruschetta is al jaren een populaire Italiaanse klassieker, maar deze versie geeft er een moderne, zomerse draai aan. De zoete frisheid van aardbeien combineert heerlijk met het zoute van parmaham, de pittigheid van tuinkers en de luxe smaak van truffelmayonaise. Perfect als borrelhapje, voorgerecht of onderdeel van een luxe brunch!

Bereiding

  1. Brood roosteren:
    Snijd het stokbrood of ciabatta in sneetjes van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk licht met olijfolie en rooster in een grillpan of oven tot goudbruin en krokant.

  2. Aardbeien voorbereiden:
    Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in plakjes of partjes.

  3. Bruschetta beleggen:
    Bestrijk de geroosterde broodjes met een dun laagje truffelmayonaise.
    Leg daarop een paar plakjes aardbei en een stukje parmaham.
    Garneer met wat tuinkers.

  4. Afwerken:
    Maal er wat verse zwarte peper over. Voor een extra smaakdimensie kun je nog een paar druppels balsamico crème erover doen.

 Tips

  • Truffelmayo zelf maken? Meng 3 el mayonaise met 1 tl truffelolie en een snufje zout.

  • Ook lekker met wat verkruimelde burrata of zachte geitenkaas erbij.

  • Serveer als borrelhapje of als onderdeel van een antipasti-plankje.