Desy

De Hollandse bloemkool op Indiase wijze!

Ben je ook een enorme fan van de Hollandse bloemkool maar wil je hem eens anders dan anders serveren? Probeer dan eens deze Indiase curry-bloemkool uit. Je waant je echt in een ander werelddeel en iedereen vindt dit lekker! 

Dit heb je nodig:

Voor de bloemkool:

  • 1 bloemkool, stam en bladeren verwijderd
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel gele currypoeder
  • 1 limoen, schil en sap
  • 1 theelepel cayenne
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, tot een pasta geslagen
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper

Voor de topping:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje pijnboompitten, geroosterd
  • 1 handje zongedroogde tomaten, geperst
  • 2 eetlepels verkruimelde feta
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 60 milliliter olijfolie

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de yoghurt en de andere ingrediënten voor de bloemkool in een kom en meng tot een glad geheel. Smeer het mengsel over de buitenkant van de bloemkool heen.
  • Leg de bloemkool op de bakplaat en bak 40-50 minuten in de oven totdat de bloemkool goudbruin en krokant is. Laat even afkoelen en maak ondertussen de topping.
  • Doe de knoflook, de helft van de pijnboompitten en de tomaten in een vijzel en stamp fijn totdat er een grof mengsel ontstaat. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en meng door elkaar. Besprenkel de bloemkool met het zojuist gemaakte mengsel. Serveer warm.

Lees ook: Zo heb je je bloemkool nog nooit gegeten en je wil hierna niet meer anders!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Home Cooking | Beeld: videostill