Sabine

Op deze manier wordt je aardappelpuree nog lekkerder

Tegenwoordig schijnen we alles maar verkeerd te bereiden. De pasta moet zus, de brownies moeten zo en het koken van een ei doe je al helemáál verkeerd. Toch zit er zo af en toe een manier tussen waar je zelf nog helemaal niet aan hebt gedacht en wat toch verrekte goed en logisch klinkt. Zoals het bereiden van aardappelpuree.

We horen je al denken: mijn eigen manier werkt ook prima. En dat klopt; je eigen manier werkt ook prima. Maar als je openstaat om het eens op een andere manier te proberen, dan moet je de methode van deze chef eens proberen. Tyler Florence, een Amerikaanse chef en bekend gezicht op Food Network, onthult namelijk zijn geheim voor de heerlijkste aardappelpuree.

Methode
Wat doe je wanneer je je aardappelen hebt gekookt en gestampt zodat je een lekkere puree kunt bereiden? Dan wordt er een scheutje melk (of beter room) en boter aan toegevoegd. Maar chef Tyler adviseert om dat gewoon meteen te doen. Meteen? Ja, de chef kookt zijn rauwe aardappelen gewoon ín room en boter. Samen met wat olijfolie, en eventueel kruiden en knoflook als je dit anders ook zou gebruiken. Door dit te doen, trekt de smaak er heerlijk in en krijg je de meest romige aardappelpuree.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Shortlist | Beeld: Pixabay