Binnenkort kun je een vorkje prikken op de Wallen

Eten op bijzondere plekken in Nederland, daar zijn de meesten van ons inmiddels wel mee bekend. De horeca haalt steeds meer uit de kast om op te vallen en dat is ook niet zo gek, want restaurants moeten over het algemeen steeds beter hun best doen om voldoende klanten te trekken. Dat is ook niet zo vreemd want voor heel veel mensen blijft het tegenwoordig toch een kostbare aangelegenheid.

Maar binnenkort heeft Nederland er een aantal tijdelijke excentrieke restaurantlocaties bij, waaronder de Amsterdamse Wallen. Het doel is hierbij niet om door middel van een ludieke reclamestunt meer klanten te trekken voor de dames van lichte zeden. De Wallen vormen slechts één van de zeven tijdelijke pop-up restaurantlocaties in Amsterdam op 31 maart.

Zo kunnen liefhebbers van lekker eten op 31 maart ook terecht in een 100 jaar oude stoomboot, in Madame Tussauds, in het Draaiorgel Museum, in de stuurhut van de pond naar Amsterdam-Noord of zelfs in de Amsterdam Arena. Er is wel een nadrukkelijke maar, dit alles kan namelijk maar voor één dag.

Het is echt bedoeld als een unieke ervaring en om op een bijzondere manier aandacht te geven aan unieke Amsterdamse hotspots en bijzondere plekjes. Het zijn dus zeker geen permanente restaurantlocaties en dat maakt het natuurlijk zo bijzonder. Lees meer over dit unieke concept op de volgende pagina.

De organisator van dit alles is het creatieve bureau Shoreditch dat het in samenwerking met bezorgingsdienst Foodora organiseert onder de veelzeggende naam “Amsterdam Eet Uit!”. Foodora bezorgt eten van je favoriete restaurants in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Joep Verbunt van Shoreditch is geen onbekende met creatieve en vernieuwende concepten. Eerder bedacht hij ook al een tijdelijke bubbelbad-bioscoop, een discosupermarkt en een tomatengevecht op de Dam. “Dit concept is een eerbetoon aan de pareltjes van de stad. Het zijn allemaal plaatsen waar je stilletjes langsloopt, niet realiserend hoe bijzonder ze zijn of plekken waar je met ingehouden adem naar staat te kijken. Lelijk, bijzonder of toeristisch, deze plekken maken Amsterdam en ze openen voor één keer hun deuren als restaurant!”

De tijdelijke restaurantlocaties zijn nog nooit eerder als zodanig gebruikt en dat maakt het juist zo uniek. Ze beschikken bijvoorbeeld niet eens over een keuken. Het is de bedoeling dat gasten het gewenste diner online bestellen via de app van Foodora. Vervolgens worden de gerechten binnen een half uur door het fietsteam bezorgd. Wat wil een mens nog meer?
Het is sinds 15.00 uur vanmiddag mogelijk om te reserveren, dat kun je hier doen. De prijs voor diner en bijpassend drankarrangement is slechts 30 euro per persoon.

Beeld: Pixabay