Beetroot hummus is een kleurrijke, voedzame twist op de klassieke hummus. De zoete aardse smaak van biet combineert perfect met de romige kikkererwten en de frisse, licht pittige tonen van tahin en knoflook. Afgewerkt met sprankelende granaatappelpitjes, een scheutje olijfolie en verse basilicum wordt dit een smaakexplosie op je bord. Serveer met knapperige pita en een groen takje voor een stijlvolle en gezonde spread die altijd indruk maakt!
Bereidingswijze
-
Doe de biet, kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap en een snufje zout en peper in een keukenmachine.
-
Mix tot een gladde spread terwijl je langzaam de olijfolie erbij giet. Voeg eventueel een beetje water toe als het te dik is.
-
Proef en breng op smaak met extra zout, peper of citroen.
-
Schep de hummus op een mooi bord of schaal. Garneer met granaatappelpitjes, een scheut olijfolie en verse basilicum.
-
Serveer met warm pita brood en eventueel een groen takje voor de presentatie.