Sunayna

Wij zijn dit weekend flink aan de slag geweest in de keuken en het resultaat mocht er dan ook zijn. Om je vingers van af te likken, zo lekker is de taart!

Wat heb je nodig voor de vulling:
– 500 gram fijngehakte pure chocolade
– 125 ml mascarpone
– 350 ml slagroom
– 250 gram fijne kristalsuiker
– 100 gram gezouten boter
– Maldon-zout
– 1 eetlepel schenkstroop

Ingrediënten voor de bodem:
– 250 gram bloem
– 125 gram poedersuiker
– 125 gram koude boter in blokjes
– 1 ei
– 1 eidooier

  1. Voor de bodem meng je bloem, poedersuiker en boter in de keukenmachine. Als het kruimelig wordt, voeg je het ei en de eidooier eraan toe.
  2. Het mengsel is nu tot een bol deeg gevormd. Wikkel het deeg in folie en laat het 15 tot 25 minuten rusten.
  3. Na de rusttijd doe je wat bloem op het aanrecht en begin je het deeg voorzichtig uit te rollen tot een cirkel van 27 cm breed.
  4. Pak een taartvorm en plaats hierop het uitgerolde deeg tot aan de rand, want het ziet er leuk uit als het een beetje boven de rand uitsteekt. Zet de taartvorm voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. Na 30 minuten bak je de bodem voor 5 tot 7 minuten in de oven.
  5. Meng de mascarpone en slagroom voorzichtig door elkaar en smelt de chocolade. Roer dit tot een glad mengsel en giet een deel op de taartbodem. Plaats het in de koelkast totdat deze laag stijf is geworden.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de taart uit de koelkast.
  7. Smelt de suiker met 5 eetlepels water, voeg hier boter aan toe en laat het voor 15 minuten koken op een laag vuurtje.
  8. Is er een mooie toffe kleur ontstaan? Laat het dan afkoelen zodat mengel dikker kan worden maar wel vloeibaar blijft.
  9. Verdeel het mengsel over de taart en strooi er wat zout overheen, een snufje is al genoeg. Zet de taart weer in de koelkast totdat het opgesteven is.
  10. Als het mengsel mooi stijf is geworden, giet je de andere helft van de mascarponemengsel over de taart heen. Plaats dit ook weer eventjes in de koelkast en smullen maar van je overheerlijke chocoladetaart deluxe!


Pagina 2/2

Beeld: Pexels