Christel

Wat moet je doen?

  1. Maak eerst de bodem. Mix de bloem, suiker en zout in een grote kom.
  2. Snijd de boter in kleine stukjes en schenk de helft van het ijswater bij de bloem. Kneed dit vervolgens tot een geheel. Houd je een kruimelig geheel? Schenk dan opnieuw wat water bij het deeg en kneed het opnieuw.
  3. Kneed het deeg tot een bal en verpak deze met vershoudfolie. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit en verdeel dit daarna over een bakvorm met een doorsnede van zo’n 32 centimeter. Zorg dat het deeg de rand van de bakvorm helemaal bedekt. Zet de bakvorm even in de koelkast, zodat het deeg weer helemaal koud wordt.

  1. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedenk de bodem met bakpapier en bedek dit vervolgens met (keramische) taartgewichten. Zet de bakvorm voor 20 minuten in de oven. Haal de taartgewichten voorzichtig van de bodem af en bak de bodem nog een keer voor zo’n 10 minuten.
  2. Terwijl de bodem in de oven staat, kun je de vulling maken. Doe de melk, slagroom en vanille extract in een sauspan en verwarm dit.
  3. Doe de eidooiers, het ei, 60 gram van de suiker en een snufje zout in een andere bak en klop dit met een garde tot een geheel. Schenk dit daarna bij de melk.
  4. Zeef het mengsel en schenk dit vervolgens in je bodem. Zet de taart in de oven voor 30 minuten op 160 graden.
  5. Laat de taart helemaal koelen.
  6. Besprenkel de taart met het overige suiker en karameliseer dit met een crème brûlée brander.

Bron: Epicurious | Beeld: Videostill 


Pagina 2/2