Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder (meer naar smaak)
  • Zout & peper
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 el olie om te bakken
  • 400 g passata (gezeefde tomaten)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl suiker
  • Zout & peper naar smaak
  • 8 middelgrote tortilla’s (bloem of mais)
  • 150 g geraspte kaas (bijv. cheddar of jong belegen)
  • Verse koriander of peterselie (optioneel)
Lisa Pover
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder (meer naar smaak)
  • Zout & peper
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 el olie om te bakken
  • 400 g passata (gezeefde tomaten)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl suiker
  • Zout & peper naar smaak
  • 8 middelgrote tortilla’s (bloem of mais)
  • 150 g geraspte kaas (bijv. cheddar of jong belegen)
  • Verse koriander of peterselie (optioneel)

Beef enchiladas zijn warme, gevulde tortilla’s boordevol gekruid rundergehakt, overgoten met een rijke tomatensaus en flink wat gesmolten kaas. Ze zijn eenvoudig te maken, goed voor te bereiden en smaken nog beter de volgende dag. Serveer met een frisse salade of guacamole voor een complete Mexicaanse avond.

Bereiding

1. Vulling maken

  1. Verhit olie in een pan. Fruit de ui glazig, voeg de knoflook toe.

  2. Voeg het gehakt toe en rul bruin.

  3. Voeg komijn, paprikapoeder, chilipoeder en zout/peper toe.

  4. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee.

  5. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

2. Saus maken

  1. Verwarm in een steelpan de passata met oregano, suiker, zout en peper.

  2. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot iets ingedikt.

3. Enchiladas vullen en rollen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s, rol ze op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.

  3. Giet de tomatensaus over de enchiladas.

  4. Bestrooi met geraspte kaas.

4. Afbakken

  1. Zet de schaal 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en licht goudbruin is.

  2. Garneer met koriander of peterselie, indien gewenst.