Lisa Pover
10 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 rijpe ananas (of ca. 500 g ananasstukjes, vers of diepvries)
  • Sap van ½ limoen
  • 100 ml kokoswater (of eventueel sinaasappelsap)
  • Eventueel: 1–2 tl honing of ahornsiroop (naar smaak, optioneel)

Deze zelfgemaakte ananasijsjes zijn het perfecte zomerhapje: fris, fruitig en zonder toegevoegde suiker. Gemaakt van verse ananas (of diepvries), met een vleugje limoen en kokoswater voor extra tropische vibes. Ideaal voor kinderen, maar minstens zo lekker voor volwassenen – en helemaal plantaardig.

Bereiding

  1. Voorbereiden
    Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Gebruik je diepvriesananas, laat dan iets ontdooien voor makkelijker blenden.

  2. Blenden
    Doe de ananas, limoensap en kokoswater in een blender. Blend tot een glad mengsel. Proef en voeg eventueel honing of siroop toe als je het zoeter wilt.

  3. Vullen & invriezen
    Giet het mengsel in ijsvormpjes. Steek er ijsstokjes in en zet minimaal 5 uur in de vriezer, tot ze helemaal bevroren zijn.

  4. Serveren
    Houd de vormpjes kort onder warm water om de ijsjes makkelijker los te krijgen. Serveer direct.

Variaties

  • Voeg een handje munt of basilicum toe voor een kruidige twist.

  • Wissel kokoswater in voor kokosmelk voor romige ijsjes.

  • Maak laagjes met mango- of aardbeienpuree voor kleur en contrast.