Deze zelfgemaakte ananasijsjes zijn het perfecte zomerhapje: fris, fruitig en zonder toegevoegde suiker. Gemaakt van verse ananas (of diepvries), met een vleugje limoen en kokoswater voor extra tropische vibes. Ideaal voor kinderen, maar minstens zo lekker voor volwassenen – en helemaal plantaardig.
Bereiding
-
Voorbereiden
Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Gebruik je diepvriesananas, laat dan iets ontdooien voor makkelijker blenden. -
Blenden
Doe de ananas, limoensap en kokoswater in een blender. Blend tot een glad mengsel. Proef en voeg eventueel honing of siroop toe als je het zoeter wilt. -
Vullen & invriezen
Giet het mengsel in ijsvormpjes. Steek er ijsstokjes in en zet minimaal 5 uur in de vriezer, tot ze helemaal bevroren zijn. -
Serveren
Houd de vormpjes kort onder warm water om de ijsjes makkelijker los te krijgen. Serveer direct.
Variaties
-
Voeg een handje munt of basilicum toe voor een kruidige twist.
-
Wissel kokoswater in voor kokosmelk voor romige ijsjes.
-
Maak laagjes met mango- of aardbeienpuree voor kleur en contrast.