De Caesar Salad is een tijdloze klassieker die nooit teleurstelt. Fris romige dressing, knapperige romaine sla, goudbruine croutons, en scherpe Parmezaanse kaas vormen samen een perfecte basis. Met gegrilde kipfilet erbij maak je er een voedzame en complete maaltijd van. Dit gerecht is ideaal voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd.
Bereidingswijze
-
Croutons maken:
-
Snijd het brood in kleine blokjes.
-
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes goudbruin en krokant. Zet apart.
-
-
Kip grillen:
-
Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
-
Verhit de resterende olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur.
-
Grill de kipfilets 6-7 minuten per kant tot ze gaar zijn. Laat even rusten en snijd in dunne plakjes.
-
-
Dressing maken:
-
Meng mayonaise, citroensap, dijonmosterd, knoflook, ansjovis (indien gebruikt) en Parmezaanse kaas in een kommetje tot een gladde dressing.
-
Breng op smaak met peper.
-
-
Salade samenstellen:
-
Meng de romaine sla met de dressing in een grote kom.
-
Voeg de gegrilde kip, croutons en extra Parmezaanse kaas toe.
-
Schep voorzichtig door en serveer direct.
-
Serveertip
Serveer met een glas frisse witte wijn of een sprankelende limonade voor een complete maaltijd.