Onze beste recepten met garnalen

Garnalen, wij zijn er dol op! Bij de pasta, door de risotto, gefrituurd of als voorgerecht met knoflook… Garnalen zijn veelzijdig en oh zo lekker! Er zijn al menige recepten met garnalen voorbij gekomen op Kookfans.nl, dus wij hebben de beste en lekkerste recepten op een rijtje gezet. Welke ga jij proberen?

Wij zijn fan.

lasagne met garnalen

5. Lasagne met garnalen en mozzarella

De bekende lasagne is meestal gevuld met tomatensaus, bechamelsaus en gehakt. Superlekker, maar we willen ook weleens wat anders. Deze lasagne is nog steeds rijkelijk gevuld met kaas en een romige saus, maar bevat garnalen in plaats van gehakt en tomatensaus. Deze romige en kazige lasagne is absoluut om te smullen!

romige pasta garnalen

4. Romige pasta Alfredo met garnalen

Op nummer 4 staat deze heerlijke romige pasta Alfredo met garnalen. Dit is een perfect gerecht om te maken als je gasten hebt. Het lijkt decadent en luxueus, maar je hoeft er maar een halfuurtje voor in de keuken te staan. De saus is heerlijk romig en smaakt voortreffelijk in combinatie met de garnalen. Smullen geblazen!

garnalen airfryer

3. Garnalen uit de Airfryer

Wij zijn dol op gefrituurde garnalen, maar erg gezond zijn ze natuurlijk niet. Maak ze daarom uit de Airfryer! Het is helemaal niet moeilijk en het kost ook niet veel tijd. Zonder de garnalen te frituren in vet worden ze toch lekker knapperig door het laagje van paneermeel en kruiden. Wij zijn fan!

romige garnalen

2. Romige garnalen

Op de tweede plek staat ons populaire recept voor romige garnalen. Dit gerecht staat binnen 15 minuten op tafel en smaakt voortreffelijk. Lekker romig en vol kaas en knoflook. Wat wil je nog meer? Dit basisrecept voor romige garnalen laat zich goed combineren met pasta, risotto of zelfs rijst of aardappeltjes. Je kunt er dus eindeloos mee variëren.

garnalen

1. Garnalen in zoetzure saus

Met stip op nummer 1 staat dit gerecht voor garnalen in zoetzure saus die binnen 15 minuten op tafel staan. Dit gerecht is niet voor niets populair: het is snel, makkelijk en oh zo lekker! Licht pittig maar ook fris: deze garnalen lenen zich perfect voor allerlei gerechten. Serveer ze met rijst, groente of bij een salade.

Lees ook: 5 x Onze lekkerste recepten met spruitjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Videostills, Pexels