16 juli 2018
Sabine

Maar je moet alsnog goed blijven smeren

Een knalrode en pijnlijke huid: verbranden is geen pretje. Maar in de zon liggen is dan wel weer lekker. Wil je jezelf net even een beetje extra beschermen naast het smeren van zonnebrand? Dan zou je deze voedingsmiddelen eens moeten eten.

Deze groente- en fruitsoorten gaan zonverbranding tegen.

Rode fruit en rode groenten

Een stukje watermeloen eten, wat tomaatjes snoepen of een schaaltje aardbeien verorberen: het eten van roodachtige groentes en fruit helpt je om je huid te beschermen tegen de zon. Rode fruit- en groentesoorten bevatten namelijk de stof lycopeen en deze stof wordt door planten aangemaakt om zichzelf te beschermen tegen de zon. Hetzelfde stofje beschermt ook onze huid tegen de zon als we het nuttigen.

Pure chocolade

Aardbeien snoepen vinden we niet erg, maar een stukje chocolade eten is ook geen straf. In cacao zitten de stoffen fenolen en catechinen. Deze antioxidanten beschermen je huid ook tegen de zon. Ze zorgen ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en ze stimuleren de doorbloeding van de huid. Zorg ervoor dat je pure chocolade (zonder melk) eet.  Zuivel gaat het effect namelijk weer tegen.

Noten en pitten

Amandelen, zonnebloempitten, hazelnoten en pijnboompitten zijn ook goede vrienden wanneer het aankomt op de bescherming van je huid tegen de zon. Deze noten en zaden bevatten alle vier veel vitamine E en die vitaminen hebben een helende werking op een verbrande huid.

Lees ook: Eet deze 7 voedingsmiddelen nooit op een nuchtere maag (en deze wel)

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay