Veiligheidswaarschuwing: dit snoep wordt teruggeroepen vanwege verstikkingsgevaar

13 oktober 2023
Fabiën

De snoeplolly’s zijn niet helemaal veilig

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van sommige producten gaat er nog weleens wat mis. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kondigde eerder deze week een belangrijke veiligheidswaarschuwing af voor snoeprollers van het merk Candy Dynamics. Deze snoeplolly’s zouden niet helemaal veilig zijn en kunnen zelfs tot verstikking leiden.

Waarschuwing

Heb jij onlangs snoep gekocht en zat daar toevallig een snoeprol-lolly tussen? Let dan goed op. De snoeplolly’s zijn niet helemaal veilig, en kunnen uit elkaar vallen. “Candy Dynamics waarschuwt voor Slime Licker Sour Rolling Candy van Toxic Waste. De bal in dit product kan loskomen van de verpakking, waardoor verstikkingsgevaar kan ontstaan. Eet deze slime lickers niet”, luidt de waarschuwing op de site van de NVWA.

Om welk product gaat het?

  • Product: Slime Licker Sour Rolling Candy van Toxic Waste
  • Streepjescode: 00898940001016

Candy Dynamics schrijft op hun eigen website dat ze deze waarschuwing zeer serieus nemen. “Candy Dynamics geeft de hoogste prioriteit aan de veiligheid van haar producten en we nemen onze verantwoordelijkheid naar onze klanten zeer serieus. Daarom roepen we Slime Licker Sour Rolling Liquid Candy terug.” Ze roepen consumenten op de lolly’s uit de buurt van kinderen te houden en het product dat niet leeg is met vloeibaar snoep terug te sturen voor volledige terugbetaling. Voor meer informatie is het altijd goed om de website van Candy Dynamics te checken.

Candy Dynamics slime licker.png

Beeld: Candy Dynamics

Lees ook: Veiligheidswaarschuwing: Verstegen roept Komijnzaad terug om schadelijke stoffen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Pexels