21 februari 2018
Naomi

Wij hopen dat het toch nog goed komt…

Bij ons liggen ze elk oud en nieuw op tafel: de Vegter’s rolletjes. Die heerlijk opgerolde knijpertjes gevuld met slagroom zijn een ware traditie voor heel veel noorderlingen in Nederland. Het bedrijf dat als enige deze rolletjes maakte is nu failliet en dus is de toekomst van deze populaire nieuwjaarssnack erg onzeker.

Het bedrijf zou een grote Duitse afnemer kwijtgeraakt zijn.

Duitse afnemer

Vegter heeft een schuld van anderhalf miljoen door het kwijtraken van de Duitse afnemer. Dat nam zo’n enorme hap uit de omzet, dat Vegter het hoofd niet meer boven water kon houden. Er werken 24 medewerkers bij het bedrijf en ook nog 15 uitzendkrachten. Er zou wel belangstelling zijn voor een overname. “Die belangstelling komt van vier partijen en is er nog steeds”, vertelt currator Pieter Lettinga aan RTV Noord. “Dus ik houd goede hoop.”

‘Eer te na’

Het bedrijf bestond sinds 1874 en veel weel banketbakker directeur Gerrit Vegter er niet over zeggen, maar een ding wel: “Het is mijn eer te na dat er aan het einde van het jaar geen Nieuwsjaarsrolletjes van Vegter in de winkel liggen.” Er is dus zeker nog hoop op een goede afloop. Wij hopen in ieder geval dat we ook aankomend oud en nieuw kunnen genieten van een traditioneel met slagroom gevuld nieuwjaarsrolletje.

Lees ook: Kipcrisis: Kentucky Fried Chicken moet tijdelijk 700 restaurants sluiten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTV Noord | Beeld: pxhere