30 juli 2018
Sabine

1. Soja verkleint de kans op bepaalde ziektes

Als het op soja aankomt lijkt een ding -volgens 35 onderzoeken- zeker: het vergroot de kans op borstkanker niet. Een hele grote hoeveelheid soja kan zelfs de kans op borstkanker ietsjes verkleinen. Maar dat geldt niet voor alle vrouwen. PLoS One analisten legden 35 onderzoeken hiernaar onder de loep en kwamen tot de conclusie dat alleen Aziatische vrouwen een verminderde kans hadden op borstkanker wanneer ze soja eten. 

2. Soja bevordert je vruchtbaarheid

Het klopt volgens onderzoekers dat soja je vruchtbaarheid kan bevorderen, maar je moet er niet te veel van ten. Je kunt alsnog vrij veel soja eten, maar zorg ervoor dat je onder 100 mg soja isoflavon. Klinkt wat ingewikkeld, maar dit staat gelijk aan 3840 milliliter sojamelk. Als je hier netjes onder blijft (wat ons geen moeilijke opgave lijkt) zit je goed.

3. Soja helpt tegen opvliegers

Het eten van soja kan sommige vrouwen tijdens de overgang helpen. Soja eten helpt niet voor iedereen, maar vrouwen wiens lichaam het isaflavon aanmaken, dit is een bepaald soort oestrogeen, hebben wel baat bij soja. Uit onderzoek van the North American Menopause Society blijkt dat vrouwen die soja aten en isaflavon aanmaakten veel minder last hadden van opvliegers.

Wil je graag soja blijven eten? Ga dan voor de minst bewerkte vorm van soja. Hierbij kun je denken aan tempeh, tofu, miso en edamame.

Pagina 2/2

Lees ook: Met slechts vijf ingrediënten maak je deze heerlijke, gezonde roerbakschotel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping  | Beeld: Pixabay