24 november 2017
Naomi

De beste pepernoten vind je bij deze supermarkt!

Tijdschrift JAN heeft een pepernotentest gedaan onder de grote supermarkten. Nu weten we eindelijk waar we onze favoriete Sinterklaassnack het beste kunnen halen.

Heb jij een vaste plek waar je deze versnapering haalt?

Beste
Jan is niet mals in z’n oordelen, maar dan weet je tenminste wel waar je aan toe bent. Supermarkt Jumbo kwam als winnaar uit de test. “Een goede kruidige smaak, perfect knapperig en niet té zoet. Kortom: precies zoals ze horen.”, luidde het oordeel. Voor 0,79 cent haal je al een zak van 250 gram. Daarmee is de supermarkt niet de goedkoopste. Met 31 cent per 100 gram is het zelfs een van de duurdere, maar dan heb je ook wat.

Duurste
De duurste pepernoten zijn van Bolletje met 42 cent per 100 gram en de testers waren hier niet tevreden over. De pepernoten waren ‘droog’ en hadden ‘weinig smaak’. Niet echt een goede beurt voor het bakkersmerk. Gelukkig kunnen we bij hun wel terecht voor lekkere beschuitjes.

Goedkoopste
De goedkoopste pepernoten haal je dit jaar bij de Lidl. Met 17 cent zijn die het goedkoopste en qua smaak zeggen de testers dat ze vooral een ‘erg goede nasmaak’ hebben. Zeker de moeite om eens te proberen. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Slechtste
De slechtste pepernoten zijn verkrijgbaar bij Spar. Met 22 cent per 100 gram zijn de pepernoten aan de goedkope kant, maar lekker worden ze niet gevonden door het testpanel. “Hiermee zou de Budget Piet strooien. Bah.”, aldus het panel.

Hier een overzicht van de uitslag. Eet smakelijk en wacht niet te lang; voor je het weet is 5 december alweer geweest!

  1. Jumbo: 31 cent per 100 gram
  2. Hema: 25 cent per 100 gram
  3. Lidl: 17 cent per 100 gram
  4. Bolletje: 42 cent per 100 gram
  5. Albert Heijn: 30 cent per 100 gram
  6. Spar: 22 cent per 100 gram

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan | Beeld: pixabay