27 juni 2017
Sabine

Als we wetenschappers mogen geloven, helpt bakken en koken je om je beter te voelen

Sommigen hebben wellicht al ondervonden dat koken en bakken je helpen te kalmeren na een lange, stressvolle dag. Maar nu lijkt er ook wetenschappelijk bewijs te zijn voor bovenstaande. Volgens een onderzoek kan kokkerellen er zelfs voor zorgen dat je gelukkiger en tevredener bent!

Het onderzoek werd gepubliceerd in the Journal of Positive Psychology en hierin kwam naar voren dat mensen zich relaxter en gelukkiger voelen wanneer ze elke dag wat creatiefs doen in de keuken. De onderzoekers volgden twee weken lang bijna 700 mensen. Het bleek dat de mensen die elke dag iets bakten of kookten, enthousiaster waren over hun bezigheden van de volgende dag dan mensen die niet met enig regelmaat in de keuken zwoegen.

Persoonlijke groei
Mensen die elke dag iets creatiefs deden, en daar vallen bakken en koken ook onder, bleken uit de gegevens van het onderzoek ook meer persoonlijke groei te ervaren. De participanten werden gestimuleerd om de volgende dag ook iets creatiefs te doen wanneer ze dat de dag ervoor ook hadden gedaan.

Bron: Smithsonian MagBeeld: Pixabay