22 november 2018
Maayke

Geen kroket met ragout maar met chocoladevulling

De klassieke kroket gevuld met ragout kennen we natuurlijk allemaal. Maar tegenwoordig zijn er tal van variaties te vinden voor vullingen in deze Hollandse snack. Zo eten we ook wel eens een goulash-, kaas-, of garnalenkroket, maar één met chocoladevulling? Daar moeten we toch wel echt even van bijkomen. Bij ‘Frietboutique’ durfden ze de stap te nemen en ontwikkelden ze deze nieuwe snack. 

De dames van Frietboutique gooien de oud Hollandse snack met chocolade vulling in de frituur.

‘Choco-krok’

Op Instagram noemt de frietzaak deze bijzondere gefrituurde snack ‘een guilty pleasure’. Zo schrijven ze bij het bericht op Instagram: “Ja Ja, de geruchten zijn waar.. Chocolade in een kroket!” De ‘choco-krok’ wordt met trots gepresenteerd. Eerder introduceerde het oprichtersduo, Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen, een patatje met een rode ‘red velvet’ saus. Nu hebben ze samen met banketbakker Anton de Heer van Banketbakkerij H. de choco-krok ontwikkeld. “In plaats van bouillon hebben we chocolademelk gebruikt. En we hebben er een beetje rode peper doorheen gedaan, voor wat extra pit.”

Foodblogger

Foodblogger Claartje Schröder van Foodness deelde haar mening over de nieuwe snack: “Mijn eerste reactie was: gadverdamme. Een kroket hoort hartig te zijn. Het is een ragoutvulling met een krokant laagje. Als je er chocolade in doet, dan is het meer een gefrituurde chocoladebonbon.” Waar de grens dan precies ligt, weet de foodblogger niet. Volgens haar mag je dit geen kroket noemen. “Ik zou het moeten proeven. Misschien is het stiekem wel heel lekker, maar noem het geen kroket. Dat is misleidend.”

Lees ook: Klant ontdekt scheermesjes in pot witte bonen in tomatensaus van Lidl

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Wikipedia, Takeaway