Jummie: KitKat komt met vegan variant

16 november 2022
Redactie Kookfans

Voortaan kunnen veganisten ook smullen van een KitKat!

Onze gebeden zijn eindelijk gehoord. KitKat brengt een vegan variant uit, en hij is nét zo lekker als de originele reep. We vertellen je er alles over! 

Vegan KitKat

Al tijden gingen er geruchten dat KitKat met een nieuwe smaak zal komen, maar dit nieuws maakt ook een hoop mensen blij. Naar de nieuwe vegan KitKat is namelijk al meerdere keren gevraagd op social media. Naast Nederland, is de reep ook al te koop in 15 andere landen. Jummie!

Plantaardige alternatieven

Milan Slikker, directeur van Nestlé chocolade in Nederland, zegt hierover: “Toen we een vegan KitKat wilde maken, was het onze uitdaging om dit iconische product opnieuw te maken met plantaardige alternatieven.” Om dit te bereiken, hebben ze hard gewerkt om de juiste balans te vinden tussen het melkalternatief en de cacao. Het resultaat: een heerlijke reep waar alle chocoladefans dol op zullen zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KITKAT Nederland (@kitkat.nl)

Duurzame cacao

De vegan KitKat is gemaakt van 100% duurzame cacao die wordt verkregen via het Nestlé Cacao Plan in samenwerking met de Rainforest Alliance. De melk is vervangen door een op rijst gebaseerd alternatief, wat zorgt voor de perfecte textuur en smaak.

Lees ook: Recept: KitKat fudge brownies

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Nestlé