04 januari 2024
Esther Reitsema

Hit or miss?

We zien het steeds vaker: twee heerlijke snacks die worden samengesmolten tot één hapje. Zo werd in het najaar de kruidnootjespasta geïntroduceerd en kwam even later de kroketletter om de hoek kijken. Nu komt Jumbo met een nieuwe snack die vele harten verovert: frikandelballetjes.

Nieuw product

Als je vandaag door je Jumbo loopt is de kans groot dat je langs het schap met frikandelballetjes loopt. Een bak van 360 gram kost nog geen drie euro, en op het eerste gezicht ziet het er natuurlijk uit om te smullen. Maar er is maar één die daar écht een oordeel over kan vellen, en dat is de Snackspert, a.k.a. Eke Bosman. Hij testte de frikandelballetjes uit en geeft op Instagram zijn ongezouten mening.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert)

Het oordeel van de Snackspert

“Supermarktmensen be like: wat nou als we twee snacks combineren in 1 product?”, schrijft Snackspert in zijn bericht. “Jeetjemina wat gebeurt dat veel de laatste tijd. Soms met een goed resultaat, maar soms ook met een slecht resultaat. Zo ook de frikandelballetjes van de Jumbo.” Eko is op z’n zachtst gezegd niet razend enthousiast over het nieuwe product. “Terwijl het helemaal niet zo moeilijk is; je maakt frikandellen in de vorm van gehaktballetjes en je hebt een leuk borrelhapje voor aankomend weekend. Maar nee, dit is gewoon een gehaktballetje. Met uienpoeder en een beetje nootmuskaat en volgens de ingrediëntenlijst nog honderden dingen die de frikandelsmaak moeten nabootsen.”

Eko’s oordeel liegt er niet om: “Ik kan je zeggen; het smaakt gewoon naar een gehaktbal. Niets frikandel. Is dit misleiding? Ik vind van wel.” Toch sluit de enige echte Snackspert zijn betoog af met een positieve noot. “Hij was best oké (als gehaktbal), maar daar win je geen wedstrijden mee.”

Lees ook: Dít is het meest misleidende product van 2023

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Favor Flav, Instagram @snackspert | Beeld: Adobe Stock, Instagram @snackspert