10 april 2016
Kookfans

Augurkensap blijkt heel handig te zijn!

Bijna iedereen gooit augurkensap gewoon weg. Heel logisch want wat moet je er anders mee? Het is ook niet echt lekker om te drinken, maar het weggooien van je augurkensap is eigenlijk doodzonde. We hebben 10 goede toepassingen gevonden!

Mocht je toch het augurkensap blijven weggooien, gooi het dan door de WC! Dan heb je hem meteen gereinigd!

Verbrand
Heb je te lang in de zon gezeten en heb je je niet goed ingesmeerd? Maak een katoenen doek goed nat met het augurkensap en smeer je goed in. Dat helpt erg goed!

Kramp of spierpijn
Veel coaches adviseren hun sporters wat augurkensap te drinken na elke work-out. Drink 1/4e glas en je spierpijn zal de volgende dag stukken minder zijn!

Kater
Heb je teveel alcohol gedronken? Je lichaam is dan wat uitgedroogd en is druk bezig om de kater voor te bereiden. Drink voordat je gaat slapen een beetje augurkensap en de kater zal een stuk minder zijn. Je voelt je zeker een stuk beter!

Brandend maagzuur
Mix augurkensap met azijn en honing. Beide stoffen zijn vooral goed voor de maag. Een slokje van dit zure mengsel voor het eten kan maagzuur goed voorkomen.

Verkoudheid en keelpijn
Wanneer de eerste symptomen van keelpijn of verkoudheid beginnen, neem je een eetlepel augurkensap. De zuren zijn net zo effectief als hoestsiroop en veel natuurlijker.

Koken
Je kunt augurken sap gebruiken als een vervanger van azijn of meng het met yoghurt tot een romige slasaus voor groene salade, eiersalade, vis- of aardappelsalade. Sommigen gebruiken de augurkensap ook om vlees te marineren. Je kunt het ook gebruiken om de vis te pocheren om het nog lekkerder te maken.

Koper
Pak een spons en scrub al je koperen voorwerpen perfect schoon met augurkensap.

Mest
Dit klinkt een beetje vreemd, maar augurkensap is zeer nuttig als meststof. Tevens zal onkruid, zoals distels en brandnetels, verdwijnen.

Conclusie? Wij gooien augurkensap nooit meer weg!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay