06 oktober 2017
Sabine

Oei, de noedels kunnen heel wat negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid

Wanneer je er een lange dag op hebt zitten, kan het zo makkelijk zijn om even een pakje noedels uit het keukenkastje te vissen en ze snel op te warmen met wat water. Een heerlijke maaltijd met zo weinig mogelijk inspanning, daar houden we wel van. We wisten heus wel dat er veel zout in zit, maar nu blijkt dat dit gerechtje nog slechter voor je is dan we dachten… 

Dat ‘met mate’ eten, moet je in het geval van noedels wel echt opvolgen!

Voedingsstoffen worden niet opgenomen. Een noedelsoepje voorschotelen aan een kind van jonger dan 5 jaar? Dat kun je beter laten. De noedels zorgen ervoor dat voedingsstoffen niet door de darmen worden geabsorbeerd.

Kankerverwekkende stof. Tegenwoordig lijkt in alles wel een kankerverwekkende stof te zitten en noedels zijn daarop geen uitzondering. Noedels bevatten het ingrediënt styrofoom, een kankerverwekkende stof.

Niet gezond. Dat noedels niet gezond zijn, wist je misschien al wel. Maar in de noedels zit dus echt helemaal niets. Het enige waaraan de noedel rijk is, is aan koolhydraten. Verder bevat het geen vitaminen, vezels of mineralen.

Natriumhydroxide: noedels zitten vol met zout. Overmatige consumptie van natrium kan leiden tot hart- en vaatziekten, beroerte, hoge bloeddruk en nierbeschadiging.

Het bevat MSG: Voluit ook wel mononatriumglutamaat genoemd. Dit wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak van noedels. Mensen die allergisch zijn voor MSG ervaren na het eten hiervan hoofdpijn, aangezichtspijn, misselijkheid, een branderig gevoel in de maag etc.

Slecht verteren. Wil je je spijsvertering een boost geven? Dan is het laatste wat je moet eten noedels. Het eten van dit koolhydraatrijke product kan juist zorgen voor een opgeblazen gevoel en winderigheid.

Verzwakt het immuunsysteem. Een pakje noedels zal je immuunsysteem niet snel verslechteren, maar als je het regelmatig eet kan dit wel gebeuren. Aan noedels is het ingrediënt propyleenglycol toegevoegd. Dit heeft een anti-bevriezingeigenschap en zorgt ervoor dat de noedels niet uitdrogen. Echter verzwakt dit stofje ook je immuunsysteem. De propyleenglucol hoopt zich mogelijk op in het hart, leven en nieren.

Metabolisme vertraagt. Noedels bevatten best wat chemische stoffen. Wanneer je dit gerecht vaak eet, is het mogelijk dat dit invloed heeft op je metabolisme.

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Planet Fem | Beeld: Pixabay