28 augustus 2018
Sabine

Een ei hoort erbij

Het kan voor sommigen even lastig zijn om de eerste paar happen in de ochtend naar binnen te werken, maar zoals moeder ons vroeger al op het hart drukte ‘het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’. Dus dapper zitten we aan het ontbijt. Wil je echt goed bezig zijn? Dan kun je overwegen om elke ochtend te beginnen met eieren. De proteïnebommen hebben nogal wat voordelen.

Voedzaam, smakelijk en makkelijk te bereiden.

Eieren geven een gevuld gevoel 

Je kunt de ochtend beginnen met een boterham met jam of een kommetje ontbijtgranen met yoghurt, maar een portie eieren geeft je langer een gevuld gevoel. De proteïne en vet in eieren geven je energie en zorgen ervoor dat je een goede bodem hebt voor de ochtend.

Eieren kunnen helpen om een gezond gewicht te bereiken

Er zijn al tig onderzoeken gedaan naar het effect van eieren op mensen en verscheidene onderzoeken beweren dat eieren eten, kunnen helpen om wat gewicht kwijt te raken. Uit een studie uit 2008 gepubliceerd in het the International Journal of Obesity blijkt dat volwassenen die elke ochtend twee eieren aten meer gewicht verloren dan mensen die ontbeten met een bagel. Het onderzoek beweerde dat mensen die eieren aten langer gevuld waren en minder geneigd waren om meer calorieën te eten tijdens hun volgende maaltijd. 

Lees meer voordelen op de volgende pagina.

Pagina 1/2