21 februari 2023
Rowan Hattu

Perfect om aan alles een extra tinteling toe te voegen

De laatste release van de enige echte Ed Sheeran komt deze week uit. Toch is dit niet een release waar je normaal gesproken aan zou denken. De zanger komt namelijk met een pittige twist. Ed is een groot fan van sauzen, waardoor besloot hij om aan de slag te gaan met zijn eigen serie hot sauces die hij Tingly Ted’s Hot Sauce noemt.

Tingly Ted’s

De hot sauces zijn over een periode van bijna twee jaar ontwikkeld door Ed Sheeran en zijn band aan ervaren smaakmakers. En voor alle fans heeft de zanger goed nieuws: Tingly Ted’s hot sauces worden namelijk over de hele wereld gelanceerd.

De naam ‘Tingly Ted’s’ is voortgekomen uit de bijnaam die Ed al sinds zijn jeugd heeft. Een beetje nostalgie in een pittig jasje dus! De Tingly Ted’s komt in two-nonsense hot sauces: Tingly en Xtra Tingly, die perfect zijn voor bij je frietjes, je nasi, falafel, fried chicken, en ga zo maar door. Van ontbijt tot late snack: Tingly Ted’s is perfect om aan alles een extra tinteling toe te voegen.

Verhaal

“Ik ben gek op sauzen, dat is geen geheim. Maar hoe ouder ik word, hoe meer ik behoefte heb aan een beetje pit bij iedere maaltijd”, legt Ed uit. “Ik reis veel dus het leek mij een goed idee om, waar ik ook naartoe ga, een flesje in mijn koffer te hebben die iedere maaltijd wat spice kan geven. Ik wist dat ik geen waterige hot sauce wilde, aangezien die meestal verbannen worden naar hetzelfde schap met willekeurige hot sauces. Ik wilde een saus maken die dezelfde prominente plaats in kan nemen als ketchup.”

Daarnaast praat Ed ook over het proces van de sauzen. “Ik heb een jaar de tijd gehad om samen met een geweldig mixteam naar de perfecte smaken toe te werken, en we zijn uitgekomen op twee absolute toppers. De tingly en Xtra tingly. Ik had ze onlangs mee op tournee om ze met allerlei verschillende maaltijden te proberen en er is echt niets waar ze niet bij passen (behalve bananen, doe dat niet).”

Tingly Ted's

Vegan-friendly

Tingly is een medium hot sauce en voelt aan als een warme knuffel in een fles – niet te pittig, maar precies genoeg om je smaakpapillen te laten dansen – en Xtra Tingly is voor iedereen die de pittigheid naar een volgend niveau wil tillen. Tingly Ted’s bevat frisse citroentonen en een rokerige smaak die de rode jalapeño en paprika’s laat zingen. Dit in combinatie met de mix aan kruiden en specerijen wordt het gegarandeerd een feestje in je mond.

Ook zijn Tingly Ted’s hot sauces vegan-friendly zonder toegevoegde kleurstoffen, conserveermiddelen en kunstmatige geur- en smaakstoffen. De fles is daarnaast volledig recyclebaar en gemaakt van gerecyclede materialen. En voor fans goed nieuws: je hoeft gelukkig niet meer lang te wachten om de sauzen zelf uit te proberen! Vanaf 20 maart is Tingly Ted’s verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo. Dat wordt 20 maart dus rennen naar de dichtstbijzijnde supermarkt!

Lees ook: Voedselwaarschuwing: Karvan Cévitam roept diverse limonade-busverpakkingen terug

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron & beeld: Tingly Ted’s